Praktijkinformatie

Lab huisarts Blijdorp

Spreekuren

Huisartsenpraktijk Blijdorp is uw huisartsenpraktijk in Rotterdam Blijdorp.
Met 3 huisartsen, 2 assistentes en 2 praktijkondersteuners hebben wij een toegankelijk team.
Wij bespreken al uw vragen en doen ook kleine verrichtingen. Tevens kunt u bij ons terecht voor rijbewijskeuringen en vaccinaties.
.
Een betrokken praktijk voor iedere patiënt!

Spreekuren

Openingstijden Ochtend Middag
Maandag 08:00 – 12:00 12:30 – 17:00
Dinsdag 08:00 – 12:00 12:30 – 17:00
Woensdag 08:00 – 12:00 12:30 – 17:00
Donderdag 08:00 – 12:00 12:30 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 12:00 12:30 – 17:00

Avondspreekuur

Op dinsdagavond is de praktijk bereikbaar voor telefonische consulten. Deze afspraken kunnen via de webapp gemaakt worden. De huisarts belt u dan terug op de ingeplande tijd. Let op: dit betreft geen spoedeisende zaken!

Spoedgevallen

Spoednummer 010-4664920 keuze 1

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Huisartsenpost SFG: 010-4669573

Hal Huisarts Blijdorp

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste en een logopediepraktijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

De praktijk kenmerkt zich door een relatief jonge patiëntenpopulatie. Inwoners uit het postcodegebied 1111 AA t/m 1111 AA zich inschrijven. Via de WebApp op de Homepage (patiënten portaal kunt u zich aanmelden)

Urine- en Bloedonderzoek

STAR doet onderzoek om te kijken hoe het met uw gezondheid is en wat de oorzaak van uw klachten is. Zij onderzoeken bijvoorbeeld bloed, urine en ontlasting in hun laboratorium. Ook maken zij röntgenfoto’s, echo’s en onderzoeken zij de werking van hart en longen.
.
Heeft de huisarts u geadviseerd om bloed te prikken? Bij STAR kan je dan makkelijk binnenlopen zonder afspraak. Bekijk voor openingstijden de website van de STAR locatie bij jou in de buurt. De vestigingen in de buurt zijn:
.
GC Gezond Blijdorp
Stadhoudersplein 37
3039 ER, Rotterdam
Bekijk hier de locatie van STAR
.
MC Blakeburg
Blaak 24
3011 TA, Rotterdam
Bekijk hier de locatie van STAR

Herhaalmedicatie

Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt.

Doktersassistente

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maakt afspraken voor het spreekuur, huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Op de meeste praktische vragen weet de assistente het antwoord, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
.
Dagelijks kunt u terecht bijj de doktersassistente tijdens openingstijden. U kunt zonder afspraak terecht voor zaken als:
.

 • bloeddrukcontrole
 • aanstippen van wratten
 • suiker en hb controle
 • injecties
 • urine onderzoek (de urine mag op het moment van inleveren niet ouder zijn dan 2 uur)
 • verbinden van wonden
 • verwijderen van hechtingen
 • zwangerschapstest

.
Indien u wenst om uw oren te laten uitspuiten maak dan van te voren een afspraak (gelieve vooraf een aantal dagen de oren te druppelen met sla- of olijfolie).

De praktijkverpleegkundige (POH-S)

Bij de praktijkverpleegkundige kunt u terecht voor ondersteuning en begeleiding bij chronische aandoeningen, zoals diabetes mellitus en hart- en vaatziekten.
.
De praktijkverpleegkundige levert haar zorg in nauwe samenwerking met de huisarts. Voor een afspraak met de praktijkverpleegkundige kunt u contact opnemen met de assistente.

De praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)

De Praktijkondersteuning Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg, afgekort POH-GGZ ziet op verzoek van de huisarts een patiënt met psychische problemen om een beter beeld van de klacht te krijgen, de nodige behandeling vast te stellen en verdere begeleiding te verlenen.
.
De kosten voor een consult bij de POH-GGZ vallen onder de huisartsenzorg. Dit houdt in dat hiervoor het eigen risico niet wordt aangesproken.
.
De POH-GGZ bepaalt in overleg met de cliënt of deze hulp voldoende aansluit bij diens klachten. Indien dit niet het geval is, kan worden besloten tot een verwijzing naar een eerstelijnspsycholoog of naar de specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking indienen door zich rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo
reisprik
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs verlengen? Dan moet u bij iedere rijbewijsverlenging kunnen aantonen dat u gezond genoeg bent om te mogen rijden. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring...
.
Vul de Gezondheidsverklaring in op Mijn CBR. U logt in met DigiD en de extra controle via sms. Heeft u nog geen DigiD met sms-controle? Vraag die dan eerst aan op www.digid.nl.
.
U kunt ook de Gezondheidsverklaring op papier invullen.
.
Na het indienen van uw Gezondheidsverklaring, krijgt u bericht van ons via Mijn CBR . Dit kan maximaal 5 werkdagen duren. U ontvangt dan het keuringsverslag voor de arts en eventuele andere formulieren die u moet laten invullen.
.
Maak een afspraak voor een rijbewijskeuring bij een arts die u zelf uitkiest. Dit mag uw eigen huisarts zijn. Neem uw bericht met alle bijlagen en uw identiteitsbewijs mee naar de arts.
.
De arts onderzoekt uw algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid en vult het keuringsverslag en eventuele andere formulieren in.
.
Wilt u meer informatie over de Gezondheidsverklaring voor uw rijbewijs? Ga dan naar de website van het CBR.

Call Now Button
Translate »