Corona update

Corona update

Hoe leveren wij zorg tijdens de Corona crisis?
.
Kom niet naar de praktijk of de huisartsenpost zonder afspraak!!
.
Wij beoordelen of u mogelijk besmet bent met het Corona-virus, óók als u belt in verband met een andere klacht. In dat geval wordt u — als dat nodig is — door de huisarts gezien op het ‘Corona’ spreekuur wat in de middag plaatsvindt. Heeft u geen klachten passend bij een Corona-infectie, dan wordt er in principe een afspraak op het spreekuur gemaakt als de klacht niet telefonisch afgehandeld kan worden.
.
Visites worden alleen in hoogst noodzakelijke gevallen gereden, zoals altijd. Als u thuis beoordeeld moet worden, zal de dokter mogelijk in een beschermend pak verschijnen (mutsje, bril, mondkapje, jas).
.
Wanneer moet ik de praktijk bellen?
Doe eerst de zelftest op “Moet ik naar de dokter?” of kijk op de website thuisarts.nl. Hieruit zal een advies volgen: bel met uw huisarts, of niet. In principe geldt: Heeft u milde klachten, dan hoeft u ons niet te bellen.
.
Kom niet naar de praktijk of de huisartsenpost zonder afspraak. U kunt andere mensen, uzelf of ons onnodig besmetten.
Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen met verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden). Blijf thuis tot u 24 uur lang geen klachten meer had.
.
Bel ons als u zieker wordt of moeilijker ademt.
.
Bent u ouder dan 70 en heeft u een chronische ziekte of om een andere reden minder weerstand? Dan heeft u een groter risico om ernstig ziek te worden door het Corona virus. Vooral kortademigheid (u hijgt en lopen gaat moeilijk), hoofdpijn en koorts kunnen klachten zijn die passen bij een infectie met het Corona virus.
Voor meer informatie bel 0800-1351 (RIVM) of kijk op RIVM.nl
.
Algemene hygiëne maatregelen voor ons allemaal
Als de assistente vindt dat u naar de praktijk moet komen, volg dan a.u.b de adviezen op die u van haar kreeg.
Op de praktijk begroeten wij u met een glimlach en laten handen schudden achterwege. Wij doen de deuren voor u open en dicht, zodat u de klink niet hoeft aan te raken.
Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:
.
– Was uw handen (zeker voor uw bezoek aan ons) met zeep.
– Nies en hoest in uw elleboog (en was dagelijks uw kleding).
– Gebruik papieren zakdoekjes (en gooi ze direct weg na gebruik).
– Geef anderen geen hand.Translate »
Call Now Button